Gradsko vijeće donijelo Deklaraciju o osudi svakog oblika diskriminacije

Gradsko vijeće donijelo Deklaraciju o osudi svakog oblika diskriminacije

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

Pulsko Gradsko vijeće sinoć je, na prijedlog Kluba vijećnika IDS-ove koalicije, usvojilo Deklaraciju o osudi svakog oblika diskriminacije, poslavši jasnu poruku protiv zahtjeva inicijative za referendumom o ukidanju Istanbulske konvencije i smanjenja prava saborskim zastupnicima nacionalnih manjina.

Odluka o Deklaraciji o osudi svakog oblika diskriminacije prihvaćena je na sinoćnoj sjednici Gradskog vijeća i usvojena je s 20 glasova za i 4 suzdržana.

Na Vijeću su usvojena, i gotovo konsenzusom vijećnika, pohvaljena izvješća javnih ustanova Grada Pule, od dječjih vrtića do kulturnih ustanova.

Za kraj sjednice Vijeća, na zahtjev oporbe raspravljalo se, ne i odlučivalo jer je odluka već donesena od strane pulske gradske vlasti, o novom cjeniku odvoza smeća. I dok oporba ističe kako je riječ o još jednom haraču gradske uprave kojim cijena odvoza smeća poskupljuje od 250 do 300 posto za višestambene zgrade, vladajući vijećnici IDS-a istaknuli su da je nemoguće uspoređivati dosadašnje cijene s novima jer je riječ o dva različita načina izračuna odvoza smeća.