HUiU: u tijeku kampanja za novu rasvjetu i profesionalne vodilice galerije

HUiU: u tijeku kampanja za novu rasvjetu i profesionalne vodilice galerije

Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika pokrenulo je kampanju prikupljanja sredstava za opremanje galerije. Riječ je o posebnom modelu humanitarnog komuniciranja s građanima koji je u svijetu uobičajen ne samo u kulturi već i u drugim sferama.

U tijeku je crowdfunding kampanja prikupljanja novca za umjetnost. Točnije, za Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika koje svoje sjedište ima u Puli, u Zagrebačkoj 27. Treba postaviti novu rasvjetu i profesionalne vodilice za galeriju, kaže predsjednica HUiU-a Kristina Nefat.

Trenutačno je zastoj iz epidemioloških razloga. No, aktivnosti je puno.Tu su radionice, susreti, druženja, edukacije, prezentacije te druge aktivnosti. I strip čitaonica 'Mrkli Mrak' čiji je inicijator i voditelj Vjeran Juhas Piro.

Peta je godina galerije, a sedma od osnivanje HUiU-a Pula jedinstvenog središta umjetnosti. Kampanja prikupljanja sredstava temelji se na video uratku svojevrsnom razgledavanju prostora i pozivu tvrtkama na donacije.

Potrebne su 43 tisuće kuna od čega 22 tisuće za rasvjetu potom 6 tisuća za profesionalne vodilice za galeriju te sredstva za takozvani bekstejdž, multifunkcionalni prostor u kojemu se planiraju radionice za srednjoškolce.

Opširnije poslušajte u nastavku.

HUiU: u tijeku kampanja za novu rasvjetu i profesionalne vodilice galerije