Inner Wheel klub Pula pomaže stradalima od potresa u Banovini

Inner Wheel klub Pula pomaže stradalima od potresa u Banovini

Foto: IW Distrikta 191/ustupljena fotografija

13 Inner wheel klubova iz cijele Hrvatske, među kojima i pulski, sudjeluju u humanitarnoj akciji pod okriljem Distrikta 191 Hrvatska, s ciljem prikupljanja novčane pomoći za obitelji stradale u potresu u Banovini krajem 2020. godine.

Donacijama domaćih i inozemnih  IW klubova kupljeno je 5 opremljenih mobilnih kućica koje su tijekom siječnja i veljače prevezene i donirane obiteljima potresom pogođenog područja. Ova se  humanitarna akcija nastavlja i dalje, jer je potreba za kvalitetnijim smještajem obitelji na tom području i dalje  prisutna.

U akciju se uključila i tvrtka Istarske ceste d.o.o. koja je platila prijevoz prve kućice iz Istre do Banovine. Ovim putem im zahvaljejemo u ime cijelog IW Distrikta 191. Prva primopredaja mobilnih kućica uz potpisivanje Ugovora o darovanju organizirana je 30. siječnja, a zadnja 27. veljače. 

Osim mobilnih kućica donirane su grijalice, perilice rublja, higijenske potrpštine za bebe i malu djecu.

Zahvaljujući angažmanu IW kluba Dubrovnik, Poliklinika Glavić iz Dubrovnika osigurala je četverogodišnju stipendiju u iznosu od 1000 kn mjesečno i stručnu praksu u svojoj Poliklinici za jednog učenika polaznika prvog razreda srednje škole za fizioterapeute, čija je obitelj dobila jednu od kućica. 

Centru za žene Adela u Sisku (žene i djeca žrtve nasilja u obitelji)  donirana je nova peć za centralno grijanje. U vikendu Valentinova predstavnice klubova posjetile su Banovinu i donijele dodatnu pomoć Centru u vidu kreveta, madraca, posteljine, posuđa, hrane, dječjih igračaka i drugo. Crvenom križu u Glini su predani brojni osobni pokloni s pismima podrške koje su volonteri CK na Valentinovo podijelili svojim sugrađanima.

International Inner Wheel klubovi okupljaju 3895 klubova s preko 108 tisuća članica diljem svijeta.