Istarska i Krapinsko-zagorska županija u intenzivnoj suradnji

Istarska i Krapinsko-zagorska županija u intenzivnoj suradnji Istarska i Krapinsko-zagorska županija u intenzivnoj suradnji
Elena Puh Belci, Valter Flego, Željko Kolar; sastanak predstavnika Krapinsko-goranske i Istarske županije (foto: Tatjana Kaštelan/HRT) Elena Puh Belci, Valter Flego, Željko Kolar; sastanak predstavnika Krapinsko-goranske i Istarske županije (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Sastanak predstavnika Krapinsko-goranske i Istarske županije (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Krapinsko-zagorska županija predstavit će svoje gospodarstvo Istri. Čulo se na susretu istarskoga i krapinskog župana u Puli na kojemu je dogovorena intenzivna suradnja te najavljena nova manifestacija koja će se održati u Puli. Nakon susreta u Krapini u rujnu, ovoga puta domaćini su bili Puljani.

Željko Kolar, krapinsko-zagorski župan rekao je da se izvrsna suradnja dviju županija namjerava nastaviti. Krapinsko-zagorska županija ističe se po metaloprerađivačkoj industriji a u Istri se želi predstviti i tamošnji turizam.

Nakon Zagreba i Rijeke, u Puli će se u lipnju održati dvodnevna manifestacija „Sto posto zagorsko“ koja će, prema riječima zamjenice gradonačelnika Elene Puh Belci građanima i gostima ponuditi ne samo gospodarstvo već i kulturu te će Pula zasigurno biti dobar domaćin.

Prema riječima istarskog župana Valtera Flege nakon boravka u Krapini u rujnu dugogodišnja suradnja još je jača.

Planira se zajednički nastup firmi na vanjskom tržištu. Neke već surađuju, primjerice, staklena ambalaža istarskih vinara dolazi upravo iz – Krapinsko-zagorske županije.

Opširnije poslušajte u nastavku.

IZVJEŠTAJ: Istarska i Krapinsko-zagorska županija u intenzivnoj suradnji

Elena Puh Belci, zamjenica gradonačelnika Pule

Valter Flego, župan Istarske županije

Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije