Istarski proizvodi u školama i vrtićima

Istarski proizvodi u školama i vrtićima

Riba u prehrani, Dječji vrtić Tići u Vrsaru (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

U Vrsaru je potpisan sporazum o suradnji Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije i LAG-a - Lokalne Agencijske Grupe Središnje Istre. Time je definirana suradnja koja se temelji na uvođenju autohtonih istarskih proizvoda u školske i predškolske ustanove.

Potpisivanje sporazuma Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije i LAG-a Središnje Istre održano je na Sedmom stručnom skupu predškolskih ustanova Istarske županije u okviru Programa kontrole i kvalitete prehrane i sanitarnog nadzora u predškolskim ustanovama, te promocije zdravog načina života. U ime LAG-a sporazum je potpisao Renato Krulčić a u ime Zavoda ravnatelj Aleksandar Stojanović.

Lokalna zajednica prepoznala je potrebu djelovanja u dječjim vrtićima i nadamo se dobroj suradnji na dobrobit djece, kaže ravnateljica Dječjeg vrtića Tići, domaćina skupa, Venis Gregurović.

O ulozi ribe u prehrani djece govorila je magistrica nutricionizma Vedrana Fontana iz pulske bolnice, o sportskim aktivnostima djece kineziolog Saša Rupena, a o cijepljenjima u dječjoj dobi specijalist epidemiologije, doktor Damir Leka. Sve su aktivnosti dio županijski važnog programa prevencije kroničnih nezaraznih bolesti.

Opširnije u nastavku.