Istarski vodovod 7 milijuna kuna ulaže u vodozaštitu Poreča

Istarski vodovod 7 milijuna kuna ulaže u vodozaštitu Poreča

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

Grad Poreč i Europski fondovi ove godine ulažu 20 milijuna kuna u kapitalne investicije u Poreču. Uz to 50 milijuna se ulaže u gradnju nove Osnovne škole na Finidi, a 7 milijuna vrijedna je investicija Istarskog Vodovoda Buzet koji će poboljšati vodozaštitni sustav na četiri gradske lokacije.

Istarski vodovod Buzet u razdoblju od 2012. do 2017. godine uložio je 63 milijuna kuna na Poreštinu, a u sam grad Poreč 30 milijuna. Ove se godine ulaže 7 milijuna kuna i to na četiri lokacije, kaže direktor Istarskog vodovoda Buzet Mladen Nežić. Pojašnjava kako će se radovi odvijati na Šetalištu Antona Restovića, te u naseljima Materada, Stari Červar i Stancija Vergotini. Radovi su počeli i trebali bi biti gotovi do 1. lipnja, kaže Nežić.

Od ostalih porečkih investicija najvažnija je izgradnja nove Osnovne škole na Finidi koja će biti gotova do rujna, ističe gradonačelnik Loris Peršurić. No tu su i značajna ulaganja u cestogradnju.  Trenutačno je u tijeku natječaj za izgradnju rotora na županijskoj cesti u Baderni, a u tijeku je i natječaj za izgradnju prometnice od trgovačkog centra Kaufland do nove Osnovne škole na Finidi. Loris Peršurić ističe i kako traju pripreme za natječaj za izgradnju ceste Valkarin - Garbina.  

Ceste se uređuju i po svim mjesnim odborima gdje se provode i ostali komunalni radovi, dodaje Peršurić. Ističe i kako je važna investicija i izgradnja reciklažnog dvorišta, vrijedna gotovo 3 milijuna kuna, a 85 posto ulaganja je novac dobiven iz europskih fondova. Svi radovi na području Poreča staju prije turističke sezone, dio njih bit će dotad gotov, a ostali će se nastaviti na jesen, zaključuje Peršurić.