Istra više nije korona free područje - dvije su osobe pozitivne

Istra više nije korona free područje - dvije su osobe pozitivne Istra više nije korona free područje - dvije su osobe pozitivne
Irena Hrstić (foto: Mauro Giorgi/ HRT) Irena Hrstić (foto: Mauro Giorgi/ HRT)

Dino Kozlevac (foto: Mauro Giorgi /HRT)

Novi slučajevi zaraze koronavirusom u Istri. Infekcija Covid 19 potvrđena je kod dvije osobe, riječ je o uvezenim slučajevima, o osobama koje su protekli tjedan boravile u Bosni i Hercegovini, na području Sanskoga Mosta. Građane se i dalje poziva na oprez i odgovornost.

Bračnom paru iz Pule potvrđen je koronavirus. Zarazili su se u Bosni i Hercegovini gdje su bili u posjeti rodbini. Liječniku su se javili čim su osjetili simptome, ističe načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac:

img_8735.jpg

Oboljeli su hospitalizirani u pulskoj Općoj bolnici. O njihovom stanju ravnateljica bolnice Irena Hrstić:

img_8790.jpg

Situacija s koronavirusom u Istri je pod kontorolom. Izvrsnom organizacijom sustava i brzom reakcijom, epidemiološka situacija je i dalje stabilna, ističe Dino Kozlevac. No ipak građane je pozvao na oprez:

Nakon otvaranja granice u Hrvatsku se može bez problema, no hoće li se, s pojavom novih slučajave zarazem, postrožiti ulazak u zemlju ili epidemiološke mjere odluka je Nacionalnog stožera civilne zaštite, kaže Dino Kozlevac. Ističe kako je u Istri nekoliko desetaka tisuća turista i mnogi smatraju da bismo trebali postrožiti epidemiološke mjere:

Iz županijskog Stožera civilne zaštite pozivaju građane da bez prijeke potrebe ne putuju u države i područja s pogoršanom epidemiološkom situacijom.