'Istraživanja su moji glavni aduti'

'Istraživanja su moji glavni aduti'

Marinko Rade

Novi ravnatelj rovinjske bolnice za ortopediju i rehabilitaciju Marinko Rade, čije je imenovanje pratilo negodovanje dijela tamošnjih djelatnika, preuzeo je dužnost.

Kao jedan od rijetkih mladih znanstvenika koji se vraća u Hrvatsku u vrijeme kad mnogi odlaze, Rade smatra da rovinjska bolnica 'Prim dr. Martin Horvat' ima budućnost kao specijalizirana klinika. Novi ravnatelj rovinjske bolnice za ortopediju i medicinsku rehabilitaciju Marinko Rade vjeruje kako svojim znanjem može pridonijeti poboljšanju statusa bolnice i planovima za njezino pretvaranje u centar zdravstvenog i medicinskog turizma.

Kao magistar znanosti ortopedske medicine, doktorand kliničke medicine i voditelj istraživanja neuroradiologije i neurofiziologije u sveučilišnoj bolnici Kuopio u Finskoj, gdje je donedavno radio, vjeruje da dio tih istraživanja može povezati i s rovinjskom bolnicom.

U svojoj prvoj izjavi za javnost nakon preuzimanja dužnosti ravnatelja za Radio Pulu je izjavio kako mu je prva zadaća popraviti image i izgled bolnice, a glavni posao pomoći u pretvaranju bolnice 'Prim dr. Martin Horvat' u respektabilnu specijaliziranu kliniku.

Više poslušajte u tonskom prilogu.