Izgradnja vrtića i rekonstrukcija škole kapitalne investicije u Tinjanu

Izgradnja vrtića i rekonstrukcija  škole kapitalne investicije u Tinjanu

(foto: Damir Špehar/Pixsell)

Igradnja Dječjeg vrtića, rekonstrukcija Osnovne škole te izgradnja kanalizacijskog sustava Tinjana i Kringe kapitalni su projekti na području općine Tinjan. I dok će obnova škole početi u travnju, još nije poznato kada kreće izgradnja Dječjeg vrtića s obzirom na brojne prepreke.

Novi dječji vrtić već 20-ak godina potreban je na području Tinjanštine. Prije četiri godine počela je ideja o njegovoj izgradnji, projekt je vrijedan 9 milijuna i 400 tisuća kuna i u tom bi objektu bile bi smještene tri vrtičke skupine i jedna jaslička te bi mogao bi primiti 70 djece. No kada će radovi početi početi još je neizvjesno jer nije poznat ishod natječaja za njegovo financiranje, pojašnjava načelnik Tinjana Goran Hrvatin.


Obnova škole koja se trenutačno nalazi u derutnoj zgradi izgrađenoj 1976. godine počet će na proljeće. Investicija je vrijedna 2 i pol milijuna kuna, 50 posto novca subvencija je Ministartva graditeljstva, 30 posto Ministarstva regionalnog razvoja, a 20 posto novca namaknut će općina, ističe Hrvatin.

Ugovor o izgradnji kanalizacijskog sustava Tinjana i Kringe potpisan je nedavno. Ove godine izradit će se projektna dokumentacija te ishodovati građevinska dozvola, a potom kreće kandidiranje projekta na fondove kako bi se namaknu dio novca, kaže Hrvatin. Kanalizacisjki sustava za ta dva mjeseta trebao bi biti izgrađen u idućih 4 do 5 godina, kada kreće izrada projekte dokumentacije za sva ostala naselja na području Tinjanštine koja bi na kanalizacijski sustava trebala biti spojena u idućih 5 do 8 godina.