Izuzetno dobra turistička očekivanja

Izuzetno dobra turistička očekivanja

Krunoslav Borovec, Maja Markovčić Kostelac, Gari Cappelli, Kristjan Staničić (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Konačno lijepo vrijeme u Istri izmamilo je na prometnice brojne bicikliste, turisti pristižu i predviđa se Uskrs na razini lanjskoga premda ove godine pada dva tjedna ranije. U Rovinju su o planovima za turizam raspravljali predstavnici branše na čelu s ministrom Garijem Cappellijem.

U ovogodišnji turizam ulaže se oko milijardu eura a već se planira 2019. godina. Turista je 12 posto više, raste broj i na moru i na kontinentu. Više se ne razgovara o turističkoj sezoni od 15. lipnja do 15. rujna, ističe ministar turizma Gari Cappelli.

Promet je žila kucavica turizma, avio linije su pomaknute i četiri tjedna ranije, ključne linije ranije kreću s plovidbom. Maja Markovčić Kostelac, državna tajnica ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Predsezona, čulo se, bit će jako dobra. A uz europski bazen i najbrojnije njemačke goste otvaraju se daleka tržišta – kinesko, japansko, korejsko te tržište SAD-a i Južne Amerike, što potvrđuju najave.

Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice dao je ocjenu sezone i predviđanja koja su jako dobra, a najveće emitivno tržišta i dalje nam je njemačko.

Sigurnost u turističkoj sezoni na visokoj je razini, istaknuo je pomoćnik ravnatelja policije Krunoslav Borovec.

U turističkim projekcijama za Istarsku županiju očekuje se ostvarenje prošlogodišnjega, rekordnog rezultata uz moguć porast do 1 i pol posto. Uskrs će, kaže direktor istarske Turističke zajednice Denis Ivošević, biti dobar uvod u sezonu.

Opširnije poslušajte u nastavku.

IZVJEŠTAJ: Izuzetno dobra turistička očekivanja

Denis Ivošević, direktor TZ Istre

Kristjan Staničić, direktor TZ Hrvatske

Krunoslav Borovec, pomoćnik ravnatelja policije