Još nisu pronađene dvije starije osobe nestale prošlog vikenda u Istri

Još nisu pronađene dvije starije osobe nestale prošlog vikenda u Istri

(foto: Dino Stanin/Pixsell)

Na području Istre ovog su vikenda nestale dvije osobe starije životne dobi. Na području Gore Glušić pored Labina nestao je Ernest Glušić, a na području Vodnjana Marija Vitasović. Unatoč naporima HGSS-a i volontera, dosad nitko od njih nije pronađen.

Ernest Glušić iz kuće je izašao u subotu oko 14. i 30., odjeven u sivu jaknu, tamne hlače i vunenu kapu boje bijele kave. Stotinjak mještana počelo ga je tražiti iste večeri, ali bez rezultata.

Mi smo pretražili dosta terena, ovo su veliki tereni, radi se o hektarima tako da je moguće da je negdje pao, nije se mogao dignut, on je čovjek koji je imao 96 godina. Pretražili smo skoro pa sve, kaže Veljko Glušić, sin nestalog.

Iduća je dva dana potragu nastavio HGSS. Kažu kako su pretražili kuće sjeverno i zapadno prema selu Trget, provjerili smo par jama, nekoliko speleoloških objekata koji su bili na prostoru gdje smo tražili.

Njegova strast je bilo putovanje, vožnja, što znači gdje god je mogao, kad bi šetao, on bi kad bi vidio auto sjeo u auto i znao čekati šofera, sva sreća to su bili domaći ljudi pa bi ga uvijek vraćali doma, ispričala je snaha nestalog Elvira Fonović.

Ukoliko je netko povezao, ili vidio Ernesta Glušića, obitelj moli da informacije dojave policiji.

Za osamdesetčetverogodišnjom Marijom Vitasović HGSS još uvijek intenzivno traga, a nestala je berući šparoge u šumi pored Vodnjana.