Kada krenu, istarski obrtnici vratit će, kažu, višestruko

Kada krenu, istarski obrtnici vratit će, kažu, višestruko

(foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Korona kriza zaustavila je i istarsko obrtništvo, a najteže je u turizmu kojega takoreći nema. Paket mjera na nacionalnoj razini pomoći će da izdržimo, ističu ugostitelji, jer u pitanju je egzistencija brojnih obitelji koje obrtništvo prehranjuje. Unatoč svemu, optimizam postoji.

Mjere pomoći na nacionalnoj i lokalnoj razini su dobrodošle, ali trebaju potrajati, poručuju obrtnici mjerodavnima. Stanislav Briškoski, predsjednik Ceha ugostitelja pri Obrtničkoj komori Istarske županije kaže da je situacija dramatična. No, kada se krene, obrtnici će vratiti višestruko.

Uz kvalitetu, solidarnost i povjerenje koji su ključni za našu važnu stratešku granu, poručuje Stanislav Briškoski. Dopredsjednica Obrtničke komore Istarske županije i predsjednica Udruženja obrtnika Pazin Karmen Gašparini kaže kako za obrtnike sada treba imati razumijevanja više nego ikada dosad.

Ovih je dana i dokumentacije u poslovanju puno više. Knjigovođe, među kojima je i Karmen Gašparini imaju dodatnog posla vezanog uz ovu tešku situaciju. No neka, prilagodit ćemo se svemu, samo da izdržimo, poručjuju istarski obrtnici.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Kada krenu, istarski obrtnici vratit će kažu višestruko