Kinesko izaslanstvo na Praznik rada stiže u Pulu i Rijeku

Kinesko izaslanstvo na Praznik rada stiže u Pulu i Rijeku

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

Ministar gospodarstva Darko Horvat danas je, uoči Vladine sjednice, najavio je da će kinesko izaslanstvo na Praznik rada posjetiti brodogradilišta u Uljanik i 3. maj u Puli i Rijeci. Potvrdio je to na početku sjednice Vlade i premijer Andrej Plenković.

Čelnici najveće kineske brodograđevne trvrtke - koja bi mogla značiti spas za Uljanik i Treći maj - dolaze u u Zagreb 30. ovog mjeseca, a na Praznik rada posjetit će Pulu i Rijeku, izjavio je ministar Darko Horvat

Premijer Andrej Plenković izjavio je pak sinoć za Dnevnik HRT-a  kako su se upravo javili kineski prijatelji  i potvdrili da će predsjednik uprave China Shipbuilding Industry Corporationa, čovjek kojeg je kontaktirao premijer Li Keqiang prigodom boravka u Hrvatskoj prošlog tjedna, slijedom razgovora koje smo imali na tu temu, doći u Hrvatsku zajedno s najvišim izaslanstvom u razdoblju između 25. travnja i 10. svibnja.

Posjetiti će i Pulu i Rijeku i vidjeti što se može učiniti na eventualnom njihovom angažmanu ili suradnji, rekao je premijer Plenković za HRT.