Korona kriza pokosila kako svjetsko, tako i lokalno gospodarstvo

Korona kriza pokosila kako svjetsko, tako i lokalno gospodarstvo

(foto: HRT Centar Pula)

Nakon petogodišnjeg predsjedavanja Hrvatskoj udruzi poslodavaca donedavna Gordana Deranja nastavlja aktivnosti kao članica Savjeta naše najjače gospodarske udruge. Također, kao potpredsjednica europskog business udruženja s namjerom poticanja i pokretanja gospodarstva tijekom i nakon korona krize.

Dosad najdulje i prva žena na čelu HUP-a – Hrvatske udruge poslodavaca, po prestanku mandata Gordana Deranja postaje članica Savjeta HUP-a te neće mirovati jer pomno, kaže, prati gospodarska i politička zbivanja u zemlji. Oživjela je i danas s timom vodi jedno od najuspješnijih društava – Tehnomont, unutar kojeg brodogradilište, koje unatoč krizi ostvaruje svoj proizvodni plan.

Potpredsjednica je BusinessEurope-a, najvećeg neovisnog poslodavačkog udruženja Europe, koji zastupa interese poslodavaca u Europskom parlamentu, Vijeću i pred Europskom komisijom. Kao europski socijalni partner zalaže se za interese malih, srednjih i velikih tvrtki iz 35 europskih zemalja, čija su nacionalna udruženja njihovi izravni članovi. HUP je član BusinessEurop-a od 1999. godine.

Situacija je teška kako u svijetu, Europi, tako i kod nas. Treba jačati lokalnu infrastrukturu za pomoć ženama na upravljačkim funkcijama, što je jako bitno. Unatoč lošoj situaciji optimizam postoji. Seminari HUP-a uskoro kreću, a svojim će iskustvom, znanjem i savjetima Gordana Deranja, kaže, nastaviti korigirati postojeće te poticati svaki bolji pomak u gospodarstvu.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Korona kriza pokosila kako svjetsko, tako i lokalno gospodarstvo