Kreće nova kreditna linija za male i srednje poduzetnike

Kreće nova kreditna linija za male i srednje poduzetnike

Radionice i predavanja IDA-e besplatne su za građane (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Istarskim poduzetnicima uskoro će biti ponuđena nova kreditna linija s dosad najpovoljnijim uvjetima kreditiranja. Istovremeno, Istarska razvojna agencija IDA priprema gradnju i uspostavu poduzetničkog centra u napuštenim prostorima bivše pulske Mehanike.

U dvadeset godina djelovanja prve razvojne agencije u Hrvatskoj ostvareno je 47 europskih projekata ukupne vrijednosti 470 milijuna kuna. Preko 11 i pol tisuća polaznika stručnih seminara i radionica te obrazovnih programa iz privatnog i javnog sektora.

Ponuđeno je i realizirano petnaest kreditnih linija od ukupno 600 milijuna kuna te podržano 930 poduzetničkih projekata. Trenutačno se preko europskih fondova provodi 15 razvojnih projekata a u aktivaciji je najpovoljnija kreditna linija u suradnji s bankama i HBOR-om koja kreće početkom svibnja, ističe zamjenica direktora IDA-e Tamara Kiršić.

U tijeku je realizacija projekta savjetovanja i stručne podrške malim i srednjim poduzetnicima 'HQ Istria' ukupne vrijednosti od gotovo 600 tisuća kuna, koji se financira iz europskog fonda za regionalni razvoj. Dosad je u sklopu projekta održano sedam besplatnih edukacija, a slijedi isto toliko, ističe voditeljica projekta Jelena Nikolić.

U napuštenim prostorima bivše pulske Mehanike priprema se gradnja i uspostava coworking poduzetničkog centra u Puli. Riječ je jednom od strateških projekata urbanog područja Pule koji će se financirati putem ITU mehanizma planirane vrijednosti od 16 milijuna kuna.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Kreće nova kreditna linija za male i srednje poduzetnike