'Milijarda turista - milijarda prilika' iz pulske Turističke zajednice

'Milijarda turista - milijarda prilika' iz pulske Turističke zajednice

Turisti u Puli (foto: Duško Marušić/PIXSELL)

Svjetski dan turizma obilježen je i u Puli. Ove se godine on održava pod motom 'Milijarda turista - milijarda prilika' pa je turistička zajednica grada predstavila i neke nove proizvode namijenjene turistima.

U svijetu putuje milijarda ljudi stoga je i ovogodišnji slogan svjetskog dana turizma Milijarda turista - milijarda prilika'. A prilika za dolazak u Pulu ima pregršt, smatraju u turitičkoj zajednici.

Od očuvane prirode, do glazbenih festivala, kultuno-poviejsnih zanmenitosti. Direktorica TZ Pula, Sanja Cinkopan Korotaj, ističe da su zadvoljni ovogodišnjom sezonom.

Predstavljena su i dva nova turistička proizvoda. Podvodnim je parkom na Verudeli ove sezone zaronilo i njime prošetalo četiristotinjak gostiju. Mnogi su se također okušali u bijegu iz sobe - odnosno sami bili dio igre u kojoj timovi od 2 do pet osoba rješavaju zagonetke kako bi spasili Istru od otrova crnih udovica. Ova je igra najbrže rastuća u svijetu kaže Nataša Potočnik.

I dok pamtimo svega 10 posto onoga što pročitamo osobni je doživljaj najbolja preporuka i motiv dolaska. Pokazalo se to i na ovim novim pulskim turstičkim proizvodima.

Više možete poslušati u nastavku.