Mišljenje Europske komisije o Uljaniku očekuje se u najskorijem roku

Mišljenje Europske komisije o Uljaniku očekuje se u najskorijem roku

(foto: Duško Marušić/PIXSELL)

Mišljenje Europske komisije o Uljaniku očekujem u najskorijem roku te da se nakon toga krene u realizaciju Vladine odluke - odgovorio je na upit tijekom saborskog aktualnog prijepodneva premijer Andrej Plenković.

Ministarstvo gospodarstva, naveo je premijer Andrej Plenković, u stalnoj je dnevnoj komunikaciji s nadležnom upravom Komisije te će učiniti sve da se realizira Vladina odluka o davanju jamstva Uljaniku za podizanju kredita od 96 milijuna eura.

Kombinacija državnih jamstava i pronalaženje strateškog partnera je nešto što može biti svojevrsni i Plan A i Plan B, rekao je Plenković SDP-ovcu Peđi Grbinu, kojeg je zanimalo koji je plan B, odnosno što će se učiniti ako se od Europske komisije ne dobije suglasnost.

Premijer Plenković je poručio kako će Vlada voditi računa i o Uljaniku i o zaposlenicima, te da prati poruke sindikata. Činjenica da je Vlada donijela odluku o jamstvima može biti jasna poruka da ćemo učiniti sve da se zadrže radna mjesta, kako bi Uljanik bio održivo brodogradilište, rekao je Plenković.