Mnoštvo doživljaja u sklopu projekta Istra Inspirit

Mnoštvo doživljaja u sklopu projekta Istra Inspirit

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

Kulturno - turistički projekt Istra Inspirit i ove sezone, šestu godinu, privlači turiste i domaće goste. Putem njega na autentičnim lokacijama u Istri organizirana su uprizorenja istarskih legendi, mitova i priča, a tako će biti i večeras kada Istra Inspirit s doživljajem Spacio gostuje u Rovinju.

Istra inspirit doživljaj Spacio održava se od 2012. godine u suradnji s rovinjskim Eko muzejom Batana. Prikazuje tradicionalni život ribara i težaka s rovinjskog područja, kaže Morena Milevoj voditeljica marketinga i odnosa s javnošću Istra Inspirita, pojašnjavajući  kako goste očekuje bogat i autentičan program.


Doživljaji u sklopu projekta Istra Inspirita nastavljaju se već u petak kada će se na medulinskom arheološkom nalazištu Vižula održati uprizorenje Crispo - rimska tragedija koja nas vraća u tisućljetnu povijest. Do kraja srpnja i kolovoza, kaže Morena Milevoj bit će organizirano još Istra Inspirit doživljaja, a u suradnji s našom vodećom turističkom tvrtkom Valamar organizirane su i izvedbe na porečkom otoku Sveti Nikola te u Valamarovim novim ljetovalištima u Rapcu.

S lutkarskom predstavom izvođači Istra Inspirita bit će prisutni i na Malin festu u Medulinu, svake srijede tijekom kolovoza, a 10. kolovoza gostovat će i u Vodnjanu povodom Dana grada kada će biti izvedene Vodnjanske štorije- Dignano si raconta. Ove godne na projektu, koji na jedinstven način interpratira povijest i tradiciju, radi 50 glumaca, plesača, glazbenika i ostalih izvođača.

Procjenjuje se da će do kraja sezone Istra Inspirit uprizorenja pogledati tisuće stranih i domaćih gostiju.