Na FET-u konferencija Burze poduzetničkih ideja

Na FET-u konferencija Burze poduzetničkih ideja Na FET-u konferencija Burze poduzetničkih ideja
Burza poduzetničkih ideja (foto: Tatjana Kaštelan/HRT) Burza poduzetničkih ideja (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)
Emanuel Blagonić (foto: Tatjana Kaštelan/HRT) Emanuel Blagonić (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)
Maja Medak i Lea Hejdin, učenice Ekonomske škole Pula (foto: Tatjana Kaštelan/HRT) Maja Medak i Lea Hejdin, učenice Ekonomske škole Pula (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)
Burza poduzetničkih ideja (foto: Tatjana Kaštelan/HRT) Burza poduzetničkih ideja (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)
Burza poduzetničkih ideja, prof. dr. sc. Danijela Križman Pavlović (foto: Tatjana Kaštelan/HRT) Burza poduzetničkih ideja, prof. dr. sc. Danijela Križman Pavlović (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)
Kristina Rabar (foto: Tatjana Kaštelan/HRT) Kristina Rabar (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)
Burza poduzetničkih ideja, Kristina Rabar (foto: Tatjana Kaštelan/HRT) Burza poduzetničkih ideja, Kristina Rabar (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Burza poduzetničkih ideja (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Aplikacija Pula Play srednjoškolki Ivone Vareško i Katje Petrovski nagrađena je na završnoj konferenciji Burze poduzetničkih ideja koja je održana na pulskom Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković". Ivona i Katja dobile su tako novčanu nagradu za pokretanje novog bisnisa.

U sklopu Globalnog tjedna poduzetništva na pulskom Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković" održana je završna konferencija Burze poduzetničkih ideja.

Svoje je poduzetničke ideje prijavilo šezdesetak nezaposlenih, studenata i srednjoškolaca. Većinom aplikacije i inovacije. Najbolji je rad srednjoškolki Katje Petrovski i Ivone Vareško s idejom za aplikaciju Pula Play. Turistička i edukativna ideja daje i mogućnost igre pojašnjava Ivona Vareško. Tako će se korisnik primjerice virtualnom šetnjom moći naći u Amfiteatru uz gladijatore ili pak uz brod Viribus Unitis. Mjesec dana rada donio je rezultat, kaže Ivona.

Trebalo je prezentirati cijeli poslovni plan, rekla je Kristina Rabar, predstavnica Udruge mladih, ALUMNI FET Pula.

U komisiji su bili predstavnici poslovnog sektora, među kojima iz bankarstva Jelka Ćorić Čeliković koja re istaknula kako se za financiranje tražilo nešto novo na tržištu i korisno.

Nagrada su inicijalna sredstva za pokretanje biznisa od 12 tisuća kuna. Krajnja je namjera bila poduzetničku ideju pretočiti u poslovni plan i osnovati poduzeće.

Na ovaj način Fakultet ekonomije i turizma doprinosi razvoju poduzetništva i samozapošljavanju. Završna konferencija Burze poduzetničkih ideja na FET-u održana je u sklopu Globalnog tjedna poduzetništva.

Opširnije u nastavku.

Na FET-u konferencija Burze poduzetničkih ideja

Ivona Vareško, autorica nagrađene ideje s Katjom Petrovski

Jelka Ćorić Čeliković, komisija, bankarski sektor

Maja Medak i Lea Hejdin, učenice Ekonomske škole Pula

Emanuel Blagonić, sudionik panela

Kristina Rabar, ALUMNI