Na graničnom prijelazu Kaštel u autobusu pronađena torba puna droge

Na graničnom prijelazu Kaštel u autobusu pronađena torba puna droge

(foto: Dubravka Petrić/Pixsell)

Na graničnome prijelazu Kaštel u Istri policija je pretragom putnika autobusa koji je putovao na relaciji Zagreb- Kopar- Trst- Ljubljana-Zagreb otkrila i zaplijenila 12 paketa u kojima se nalazilo gotovo 13 kilograma marihuan, izvijestila je danas Policijska uprava istarska.

Droga je pronađena u torbi čiji je vlasnik pokazalo se bio 55 godišnji albanski državljanin. Policijski službenici odlučili su obaviti temeljitu graničnu kontrolu te su od svih putnika zatražili da preuzmu svoju prtljagu, pri čemu je jedna putna torba ostala u autobusu. Budući da se opravdano sumnjalo da se radi o prtljazi albanskog državljanina, policijski službenici su započeli s provođenjem kontrole te su kod 55-godišnjaka pronašli ključ od ostavljene torbe, izvijestila je istarska policija. 

Temeljem naloga Županijskog suda u Puli policijski službenici obavili su pretragu putne torbe, prilikom čega su pronašli 12 paketa u kojima se nalazilo ukupno 12.6 kilograma marihuane. U nastavku kriminalističkog istraživanja, na jednom parkiralištu u Umagu pronađeno je vozilo Peugeot 208, talijanske registarske oznake, kojim se služio 55 godišnjak te su policijski službenici obavili pretragu automobila i u njemu pronašli i druge predmeta od značaja za daljnji kazneni postupak.

Pronađena droga je oduzeta te će se dostaviti na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja ''Ivan Vučetić'', a osumnjičeni je jučer 14. lipnja u večernjim satima, uz kaznenu prijavu priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.