Besplatno polaganje probnih ispita mature

Besplatno polaganje probnih ispita mature

Foto: Algebra/ustupljena fotografija

Probni se ispiti ove godine, zbog epidemioloških preporuka, sele u virtualni svijet, što će omogućiti još većem broju maturanata da provjere svoja znanja iz triju predmeta te da saznaju kakvo je njihovo znanje u usporedbi s vršnjacima.

99 posto maturanata u istraživanjima proteklih godina izjavilo je kako im je ovakvo probno polaganje ispita bilo iznimno korisno u procesu pripreme za ispit državne mature. 

Maturanti će postignuti rezultat moći vidjeti odmah po pisanju pojedinog ispita, a nekoliko dana kasnije dobit će i konkretniju analizu rezultata te usporedbu s ostatkom generacije. 

Probni ispiti održat će se 31. siječnja (za Hrvatski jezik A i B razine), 21. ožujka (za Matematiku A i B razine) te 12. travnja (za Engleski jezik A i B razine).

Maturanti koji žele pristupiti besplatnoj provjeri znanja trebaju se prijaviti putem poveznice. Polaganju ispita nije moguće pristupiti bez prethodne prijave.

Prošle godine, 39% maturanata izjavilo je kako se u trenutku pisanja probnih ispita još nije počelo pripremati za maturu. Od početka školske godine priprema se 8% maturanata, od studenoga 18%, od početka drugog polugodišta 31% a nakon prijave ispita počelo se pripremati 5% maturanata.