Dobrotvorna kompilacija domaće elektroničke scene za žrtve potresa

Dobrotvorna kompilacija domaće elektroničke scene za žrtve potresa

Foto: kolaž/Pozitivan ritam/ustupljene fotografije

Domaća elektronička scene okupila se u inicijativi prikupljanja pomoći žrtvama potresa u Hrvatskoj. Na inicijativu Nenada Barića i Jana Kinčla, domaći producenti okupili su se, priloživši svoje radove okupljene na kompilaciji "Healing Sounds - Croatia Earthquakes Relief Project".

Kompilacija će biti objavljena u digitalnom formatu, kao i na vinilu u dva dijela. Kompilacijski album sadrži uglavnom ekskluzivne kompozicije, nastale isključivo za ovu priliku, a na njemu se zasad nalaze (abecednim redoslijedom): Andrea LjekajAntonio ZuzaDisrupted ProjectEgolessFabris AudioInsolateIvan KomlinovicJan Kinčl&Regis KattieKodinKooladeLe Chocolat NoirLaseechMicroslavQwertyPEZNTPetar Dundov&Ilija RudmanRFMNSergej SnoozeVRH i Zarkoff.

Za ponedjeljak, 1. veljače najavljujeno je objavljivanje prvog najavnog singla, kao i početak prednarudžbi te funding kampanje za prikupljanje sredstava. Kao najavni singl biti će objavljena prva zajednička pjesma najpoznatijih domaćih producenata, Petra Dundova i Ilije Rudmana "Morning Glory".

Najavni singlovi objavljivat će se kroz veljaču i ožujak, dok je objavljivanje kompilacije planirano za ponedjeljak, 22. ožujka, na godišnjicu zagrebačkog potresa. Kompilacija će tog dana biti objavljena isključivo na Bandcamp profilu PDV-a, dok će se na svim ostalim servisima, kao i na vinilu, pojaviti tokom travnja.

Drugi dio vinilnog izdanja biti će objavljen nakon ljeta, s novim ekskluzivnim pjesmama koje će naknadno biti pridodane i digitalnom izdanju kompilacije. Vinilna izdanja imati će i dodatnu notu posvete i svečane oproštaljke s klubom Sirup (2009.-2016.).

Ukupni ostvareni prihod nakon objavljivanja kompilacije uplaćivat će se na račun zaklade Solidarna i Fonda 5.5.