Nagrada Ambasador elektroničke glazbe

Nagrada Ambasador elektroničke glazbe Nagrada Ambasador elektroničke glazbe

Foto: Ambasador elektroničke glazbe/ustupljena fotografija

Publika do 26. veljače može on line glasati za nagradu "Ambasador elektroničke glazbe", prvu specijaliziranu te vrste u Hrvatskoj koja se dodjeljuje akterima regionalne scene za ostvarenja u proteklih godinu dana. Među nominiranima je 10 izvođača i projekata iz Istarske županije.

Publika za svoje favorite može glasati u pet hrvatskih i pet regionalnih kategorija dok će struka dodijeliti nagradu u ukupno 18 kategorija.

Stručna radna skupina sastavljena od 80 članova iz čitave regije predložila je 770 projekata i izvođača za petu nagradu Ambasador, a još je 50 prijedloga pristiglo kroz javne prijave. Među nominiranima je 10 izvođača i projekata iz Istarske županije; Munchies Soundsystem i Seasplash Soundsystem nominirani su u kategoriji najboljeg sound systema godine, Kotač TV je nominiran u kategoriji video serijala godine, Time to sleep je nominiran za video stream godine, a Forbidden Dance Records za najbolju nezavisnu izdavačku kuću. U žanrovskim kategorijama za izdanje godine nominirani su; Filip Motovunski za bass izdanje godine, Andrea Ljekaj za house izdanje godine, Andrea Ljekaj & Marc Grabber za techno izdanje godine, Laseech za house izdanje godine i Tescu za tech-house izdanje godine.

Svoje favorite publika može podržati glasanjem na internetskoj stranici nagrade do 26. veljače, dok će glasanje struke trajati do 28. veljače 2021. godine. Svečana dodjela nagrade Ambasador, koju organizira udruga Klubska kultura, održat će se 19. ožujka 2021. u Centru Gervais u Opatiji.

Ambasador u svom jubilarnom 5. izdanju svijetli crveno kako bi ukazao na golemu krizu koja je pogodila hrvatsku i regionalnu glazbenu industriju, ali i kulturni sektor u cjelini. Svi će vizuali nagrade ove godine biti crvene boje te će se isticati uz slogan #RedAlert.

HRVATSKE NAGRADE PUBLIKE

Live video stream godine

Cura i Dečko – Live – Final Fantasy (doma za Ziher.hr)

DJ Krnya Live @ Kalnik Mountain

Insolate at Machine

Mate Kokic – Dream Croatia from Zadar

Time To Sleep – Corona Room

 

Radijska emisija godine

Adriatic Coasting (Yammat FM; Jogarde i Nick Colgan)

Fader (Radio Roža; Ana Antonova i Marina Jakšić)

Feel Good Club (Otvoreni Radio; Vedran Car)

Mojo Soundsystem (Yammat FM; Ivona Kovačević)

Vanguard Sessions (Enter Zagreb; Vanillaz)

 

Izvođač godine

ABOP

Aklea Neon

DJ Jock

Insolate

Petar Dundov

 

Event godine

BSH Keep The Distance (Noa Beach, Zrće)

Future Scope w/ Amelie Lens (ZG Velesajam)

Get Connected (Aquarius, Zagreb)

Seasplash festival (Martinska, Šibenik)

Thru The Bushes festival (Hartera, Rijeka)

 

Nagrada za video serijal godine

Beifussica Podcast

Insolate Priceless Cities (DJ lessons)

Kotač TV

Magic Box

Sound Hub