Najdulje liste čekanja na magnet glave i kralježnice

Najdulje liste čekanja na magnet glave i kralježnice Najdulje liste čekanja na magnet glave i kralježnice
Šalter pulske bolnice (foto: Tatjana Kaštelan/HRT) Šalter pulske bolnice (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)
Šalter pulske bolnice (foto: Tatjana Kaštelan/HRT) Šalter pulske bolnice (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Šalter pulske bolnice (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Pulska bolnica opremljena je suvremenim dijagnostičkim uređajima, a tijekom godine bit će preseljeni svi odjeli na novu lokaciju u Zagrebačkoj ulici. To će znatno pomoći liječenju koje se u nekim odjelima danas obavlja i u Mornaričkoj, i u 'staroj bolnici', što otežava normalan rad.

Termini za ultrazvuk color doppler, za ovu godinu, popunjeni su. Magnetska rezonanca, mamografija, CT ili UZV; liste čekanja u pulskoj bolnici su duge, no ne duže od ostalih hrvatskih bolnica ove kategorije, ističe doktorica Đurđica Ikić, specijalistica radiologije i subspecijalistica ultrazvučne dijagnostike.

Bolnica je danas opskrbljena vrhunskim uređajima za punu dijagnostiku bolesti. Najdulje su liste čekanja za magnet glave i kralježnice, jer su upravo te bolesti najčešće te se pacijenti upućuju na pregled.

Specijalist kliničke i subspecijalist intervencijske radiologije, inače jedini liječnik intervencijske radiologije u Puli, doktor Igor Grgorinić godinama se prilagođava i tehnički i ljudski, budući da je radiologa malo. Unatoč tomu što danas radi na dvije lokacije, uspijeva se kaže, dok će s novom bolnicom zahvate moći obavljati u novoj angio sali.

Liječnici pozivaju na usvajanje zdravih životnih navika kako bi se spriječile arterosklerotske bolesti. Krvnim žilama, naime, šteti cigareta, s druge strane treba kontrolirati i regulirati krvni tlak, kolesterol te razinu šećera u krvi, tako će i pregleda, barem u ranijim životnim fazama, biti puno manje.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Najdulje liste čekanja na magnet glave i kralježnice