Nova godina svečano i bučno dočekana diljem Istre

Nova godina svečano i bučno dočekana diljem Istre

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

Istrani i gosti 2019. ispratili su u dobrom raspoloženju u velikom se broju okupivši na trgovima gdje su nastupali poznati izvođači. Novogodišnja noć u Istri protekla je mirno, nije bilo narušavanja javnog reda i mira kao ni ozlijeđivanja zbog uporabe pirotehnike.

Mirno i bez većih problema protekla je novogodišnja noć u Istri. Puljani i gosti preplavili su Trg Portaratu gdje je nastupio Šajeta te Forum gdje ih je zabavljalo sarajevsko Zabranjeno pušenje. Severina je pak, užarila atmosferu na prepunom porečkom Trgu slobode, u Rovinju je brojnu publiku u Novu godinu uveo Giboni, a u Umagu Maja Šuput. Oko ponoć i pol u pulskom je rodilištu rođena i prva ovogodišnja istarska beba. 

U Istri za blagdane boravi oko 38 tisuća gostiju koji će ostvariti oko 126 tisuća turističkih noćenja, izvijestili su iz županijske Turističke zajednice. To je u usporedbi s istim razdobljem lani jedan posto više u noćenjima. Najviše turista boravi u Rovinju, Poreču, Umagu i Puli, a pretežiuto je riječ o Talijanima, Nijemcima, Slovencima i Austrijancima. 

 Novogodišnja noć u Istri protekla je mirno, nije bilo ozljeđivanja prilikom uporabe pirotehnike te nisu zabilježeni događaji koji bi u znatnoj mjeri narušili stanje sigurnosti, izvijestila je jutros istarska policija. U novogodišnjoj noći bilo je samo jedno narušavanje javnog reda i mira, i to na području Pule, a dogodile su se tri prometne nesreće, jedna s ozlijeđenim osobama i dvije nesreće s materijalnom štetom.