Nova pulska bolnica trebala bi biti gotova do kraja iduće godine

Nova pulska bolnica trebala bi biti gotova do kraja iduće godine

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

Nova pulska Opća bolnica trebala bi biti gotova do kraja iduće godine, čulo se tijekom današnjega službenog posjeta ministra zdravstva Milana Kujundžića Puli. Ministar Kujundžić posjetio je danas gradilište nove pulske bolnice, a održana je i sjednica Povjerenstva za nadzor njene izgradnje.

Novi rok za dovršetak pulske bolnice je konac iduće godine, izvijestio je istarski župan Valter Flego. Zato se s nestrpljenjem očekuje "zeleno svjetlo" Vlade za jamstvo za kredit i to već na sjednici koju će u četvrtak održati u Puli. Kako bi i drugih 300 milijuna kuna počeli koristiti, jer smo oko 50 posto sredstava, od onih prvotnih 600 milijuna potrošili, zaključio je Flego.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić ne očekuje probleme oko jamstva za kredit, te najavljuje i novi projekt u istarskom zdravstvu. A to je izgradnja dnevne bolnice za stanovnike sjevernog dijela Istre, kako tamošnji žitelji ne bi trebali putovati 70 i više kilomatara. Ta bi dnevna bolnica, kaže Kujundžić, bila dio nove pulske bolnice.

Usporedo s izgradnjom i opremanjem nove bolnice planiraju se i kadrovi, kaže ravnateljica Irena Hrstić. Borit ćemo se za kadar s najvećim mogućim uvjetima, pa će biti osigurano subvencioniranje zapošljavanja i smještaja, a početkom iduće godine očekuje 95 specijalizanata, istaknula je Irena Hrstić.

A objekti nove bolnice se dovršavaju, nabavljena je oprema vrijedna 44 milijuna kuna, kreće se s natječajima za namještaj i poslovima uređenja unutarnjeg prostora.