Nova zgrada Medicinske škole Pula 2021. godine

Nova zgrada Medicinske škole Pula 2021. godine

Učenici pulske Medicinske škole (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Pula će 2021. godine dobiti novu i najsuvremeniju zgradu srednje medicinske škole. Na lokaciji postojeće prostirat će se objekt s najsuvremenijom opremom za buduće medicinare ali i kuhinjom koja će srednjoškolcima osigurati topli obrok.

Istarska županija nositelj je projekta, kredit je dobiven, a otplatu od 52 milijuna kuna za medicinare dijele Grad Pula i Županija. Građevinska dozvola je tu i više nema zapreka za raspisivanje javne nabave koja kreće za koji mjesec, kaže ravnatelj Medicinske škole Pula Ivan Žagar, dok bi građevinski radovi trebali početi u studenome.

Uz novu zgradu bit će tu i novih zvanja za učenike, među kojima su zubotehničari. Uz zubotehnički laboratorij na prvom katu, na drugom će biti biokemijski laboratorij. Dvanaest učionica, osam strukovnih kabineta, polivalentna dvorana, te profesionalna kuhinja – bit će to vjerojatno prvi organizirani kuhani obrok za srednjoškolce, ističe ravnatelj Žagar. Ono što je značajno, dodaje, jest doprinos stvaranju danas najtraženijega medicinskog kadra.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Nova zgrada Medicinske škole Pula 2021. godine