Novca za plaće Uljanikovaca nema, u Puli danas ukrajinski investitor

Novca za plaće Uljanikovaca nema, u Puli danas ukrajinski investitor

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

Predstavnici zainteresiranog ukrajinskog investitora Smart Holdinga danas su bili u Puli. Posjetili su brodogradilište Uljanik, no izjava za javnost nije bilo. Sastanak se naime, održao iza zatvorenih vrata.

Predstavnici Smart Holdinga danas su bili u Puli, a njihov interes jučer su pozdravili i sindikati koji djeluju u Uljaniku. Smatraju da je svaka konkurencija dobro došla, a dosadašnje ponude za Uljanik grupu ne predstavljaju dobru perspektivu za brodogradnju, izjavio je za Hinu potpredsjednik Sidnikata metalaca Hrvatske u Uljaniku Đino Šverko.
Istodobno, navodno plaća za rujan koje bi trebale sjesti radnicima na račune u ponedjeljak - nema, pa Uprava Uljanika i dalje očekuje pomoć države i strateškog partnera.

A u riječkom brodogradilištu 3. maj predstavnici Smart Holdinga kompanije čiji je vlasnik jedan od najbogatijih Ukrajinaca - Vadim Novinsky, bili su jučer. Istodobno, u Rijeci se sastao Krizni stožer za 3. maj kako bi upozorio na to da je račun i dalje u blokadi, a uprava Uljanika još nije Vladi dostavila izmijenjeni plan restrukturiranja.