Novi i osuvremenjeni poslijediplomski studiji na FET-u

Novi i osuvremenjeni poslijediplomski studiji na FET-u Novi i osuvremenjeni poslijediplomski studiji na FET-u
FET, predstavljeni poslijediplomski specijalistički studiji (foto: Tatjana Kaštelan/HRT) FET, predstavljeni poslijediplomski specijalistički studiji (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)
FET, predstavljeni poslijediplomski specijalistički studiji (foto: Tatjana Kaštelan/HRT) FET, predstavljeni poslijediplomski specijalistički studiji (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

FET, predstavljeni poslijediplomski specijalistički studiji, Sanja Blažević Burić, Ines Kersan Škabić, Erik Ružić (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Na pulskom Fakultetu ekonomije i turizma 'Dr. Mijo Mirković' predstavljeni su osuvremenjeni poslijediplomski specijalistički studiji – europskih integracija i ljudskih resursa. Također, novi studij Marketinga usluga, koji nudi znanja tržišnog komuniciranja u profitnom i neprofitnom sektoru.

Europske integracije, regionalni i ekonomski razvoj specijalistički je poslijediplomski studij koji se na Fakultetu ekonomije i turizma 'Dr. Mijo Mirković' održava od 2007. godine. No, ove je godine studijski program osuvremenjen u smjeru politika regionalnog i lokalnog razvoja Europske unije, kako bi se što više profitiralo od ulaska i članstva u Uniji, kaže Ines Kersan Škabić, voditeljica studija.

Cilj ovog studija je pružiti konkretnija, detaljnija znanja o samom djelovanju i politikama Europske unije. Tako da kandidati završetkom studija mogu steći specifična, stručna znanja koja su im potrebna za obavljanje poslova na jedinstvenom tržištu Europske unije, dodaje Kersan Škabić.

U potpunosti je nadograđen i poslijediplomski studij Ljudski resursi i društvo znanja, kaže voditeljica Sanja Blažević Burić. Željeli smo pratiti ono što tržište želi a i ono što su nam poručili poslijediplomanti koji su završili studij. Naš je cilj fokusiranje na strateško upravljanje ljudskim resursima. Ali i istaknuti važnost makroekonomskog okruženja odnosno društva znanja i njegova utjecaja na okruženje, razvoj tehnoloških politika, na tržište rada, integracijske procese i slično, pojašnjava Blažević Burić.

Novi specijalistički studij je Marketing usluga. Voditelj Erik Ružić ističe sve veću važnost marketinga. On je, ističe Ružić, danas potreban svima; poduzetnicima, profitnom i neprofitnom sektoru, potom javnoj upravi, neprofitnim, udrugama u sportu... Studij je namijenjen svima koji rade u marketingu ili ih marketing zanima. Dakle, ili žele poboljšati rezultate razvoja vlastitog poduzeća, ili pak priskrbiti bolje poslovanje za udrugu i slično.

Predavači su iz akademskog i poslovnog sektora, a studiji traju jednu akademsku godinu. Uz pet odnosno šest obveznih biraju se tri odnosno četiri izborna kolegija. Mogu upisati svi koji su završili sveučilišni ili stručni diplomski studij iz srodnog ili nesrodnih područja, uz razlikovne ekonomske kolegije. Po završetku se stječe naziv sveučilišni specijalist, a sve informacije su na stranicama FET-a. Natječaj je otvoren do kraja godine.

Opširnije poslušajte u nastavku.

IZVJEŠTAJ: Novi i osuvremenjeni poslijediplomski studiji na FET-u

Izv. prof. dr. sc. Erik Ružić, voditelj studija Marketing usluga

Prof. dr. sc. Sanja Blažević Burić, voditeljica studija Ljudski resursi i društvo znanja

Prof. dr. sc. Ines Kersan Škabić, voditeljica studija Europske integracije, regionalni i lokalni ekonomski razvoj