Objavljeno Izvješće o obavljanju poslova iz djelokruga gradonačelnika

Objavljeno Izvješće o obavljanju poslova iz djelokruga gradonačelnika

Filip Zoričić (Foto: HRT)

Grad Pula na svojim web stranicama objavio je Izvješće o obavljanju poslova iz djelokruga gradonačelnika Grada Pule. Jedna je to od prvih inicijativa gradonačelnika Filipa Zoričića nakon što je prije nepunih tjedan dana, 4. lipnja 2021. godine preuzeo izvršnu vlast u Puli.

- Kao što sam i najavio Grad Pula imat će transparentan gradski proračun kako bi svi građani imali pristup svim detaljima prihoda i rashoda Grada. Kao prvi korak objavili smo cjelovito Izvješće o obavljanju poslova iz djelokruga gradonačelnika. Želja nam je da Pula ima apsolutno otvoren proračun po uzoru na grad Bjelovar - rekao je gradonačelnik Filip Zoričić

Objavljeno izvješće na 600 stranica sadrži informacije o započetim projektima, informacije o planiranim projektima, financijskom stanju Grada, izvještaj lokalnog koordinatora za strateško planiranje, izvještaj o broju zaposlenih, kao i prikaz poslovanja 13 trgovačkih društava i 10 javnih ustanova čiji je osnivač Grad Pula. 

- Mi ćemo kao nova gradska uprava nastaviti započete projekte, a nove projekte pravovremeno ćemo komunicirati s našim građanima. Uvijek ćemo pažljivo osluškivati njihove želje i potrebe. Bit ćemo kooperativni s jedinim ciljem prosperiteta građana i naše Pule -poručio je gradonačelnik Zoričić. 

Izvješće o obavljanju poslova iz djelokruga gradonačelnika Grada Pule-Pola dostupno je na poveznici: https://www.pula.hr/hr/uprava/gradonacelnik/primopredaja-duznosti/