Od ponedjeljka niži se razredi vraćaju u školske klupe

Od ponedjeljka niži se razredi vraćaju u školske klupe

foto: Christian Charisius/DPA/PIXSELL

Pripreme za otvaranje škola za učenike od prvog do četvrtog razreda u ponedjeljak u punom su jeku. Kao što je poznato, nastava će se odvijati pod posebnim okolnostima a u razredima neće moći biti svi učenici.

U ponedjeljak u razredima će moći biti najviše 9 učenika, i to onih koji će zadovoljiti epidemiološke uvjete Zavoda za javno zdravstvo. Roditelje su škole upoznale s tim uputama a oni koji žele u ponedjeljak dijete poslati u školu moraju ispuniti posebnu izjavu, kaže ravnateljica pulske osnovne škole Šijana Alma Tomljanović.

Učenici u školama neće nositi maske i rukavice ali će se poštivati stroge higijenske mjere: od čestog pranja ruku tijekom nastave do provjetravanja odjeće i obuće pri povratku kući. Sve to, naravno, vrijedi i za zaposlenike škola. Uvodi se i novi je režim prihvata djece u školama, ističe Tomljanović.

Ovako organizirana nastava bit će još jedan veliki izazov s kojime se djeca, roditelji te učitelji susreću u vrijeme epidemije. Kakav će biti odgovor na njega znati će se u prvim danima idućeg tjedna.