Održan Umag Trophy - Istrian Spring Trophies

Održan Umag Trophy - Istrian Spring Trophies Održan Umag Trophy - Istrian Spring Trophies
Pobjednik Jakub Mareczko (Foto. Istrian Spring Trophies/ustupljena fotografija) Pobjednik Jakub Mareczko (Foto. Istrian Spring Trophies/ustupljena fotografija)

Foto: Istrian Spring Trophies/ustupljena fotografija

Na danas održanoj prvoj od tri utrke Međunarodnog profesionalnog biciklističkog natjecanja Istrian Spring Trophies, na najmlađem Umag Trophyju 2021. koji se održao 9. put, pobjednik je Jakub Mareczko, član Pro Teama iz Italije koji će nastupiti i na ovogodišnjem Giru d'Italia.

Leđa su mu za vrijeme utrke čuvali članovi njegovog tima Vini Zabu, iz Italije, Pro Team, koji će nastupiti i na Giru d'Italia 2021. Odmah za njime u start ispred turističkog kompleksa Stella Maris u Umagu stigao je Austrijanac Filippo Fortini, član Teama Vorarlberg, dok su Česi iz Topforex ATT Investments Procycling Teama do trećega mjesta vodili kolegu Tomaša Barta. 

- Prvi put sam u Istri, jako je lijepo. Utrke Istrian Spring Trophiesa služe nam da se pripremimo za biciklističku sezonzu i natjecanja koja su pomalo krenula. Smatram da sudjelovanjem u sportu na najbolji mogući način predstavljam zemlju kojoj želim sve najbolje tijekom ove teške situacije uzrokovane Covidom 19 - rekao je pobjednik Jakub Mareczko.

Umaški trofej vozio se 154 km, kroz 7 krugova po 22 kilometra, sudjelovalo je 29 timova iz različitih zemalja: Italije, Švicarske, Estonije, Nizozemske, Njemačke, Austrije, Poljske, Slovenije, Francuske, Kazahstana, Češke, Španjolske, SAD-a, Luxemburga, Slovenije te Hrvatske, a među timovima nastupila su čak 3 Pro Teama od kojih će 2, uključujući i pobjednički, sudjelovati i na ovogodišnjem Giru d'Italia. Utrka bez publike odvijala se po svim epidemiološkim standardima kako Međunarodne biciklističke federacije (UCI), tako i u skladu s mjerama Stožera Republike Hrvatske i istarskog županijskog stožera. Jedna od mjera je i drugo testiranje na Covid 19 predviđeno za 8. ožujka. 

Sljedeća utrka na rasporedu je 07.03.2021. u Poreču, Poreč Trophy koja će se održati 21. godinu zaredom, a onda od 11. do 14. ožujka slijedi i jedina višednevna, etapna utrka 17. po redu Istrian Spring Trophy.

Istrian Spring Trophies 2021. natjecanje je koje Istru u prvim proljetnim mjesecima predstavlja kao regiju od povjerenja za svjetski sport zbog upravljanja epidemiološkom situacijom, ali i kao neodoljivu destinaciju za profesionalne bicikliste što se upravo potvrdilo u godini kada nema publike i kada su otežane sve aktivnosti, a pogotovo sportske. Utrke Istrian Spring Trophiesa su također već tradicionalno među najboljim glasnicima turističke predsezone u Istri. 

Pojedinačni sportovi