Održan zavičajni kviz 'Krasna zemljo'

Održan zavičajni kviz 'Krasna zemljo'

U pulskoj Osnovnoj školi Centar održan je zavičajni kviz pod nazivom "Krasna zemljo". U trećem izdanju toga natjecanja, kojim se učenike potiče da prošire svoja znanja o povijesti Istre, teme su bile ilirski narod Histri i antička baština.

U kvizu "Krasna zemljo" znanje su odmjerile ekipe 6-ih razreda osnovnih i trećih razreda istarskih srednjih škola. Uz pitanja znanja učenici su rješavali i terenske zadatke na arheološkim lokalitetima u starogradskoj jezgri Pule te u galeriji Svetih srca gdje je postavljena izložba Histri u Istri, kaže voditelj Županijskog stručnog vijeća nastavnika povijesti Daniel Bogešić.

Ideja je da muzeji izađu izvan svojih zidova i da izložbe koje ostvaruju ne budu same sebi svrha, nego da postanu dio života šire zajednice uključujući i učeničku populaciju, ističe Darko Komšo ravnatelj Arheološkog muzeja Istre. 

Učenicima su djelatnici Arheološkog muzeja održali i predavanje o Nezakciju - važnom povijesnom lokalitetu, a kviz "Krasna zemljo" bila je i prigoda da se okupe učitelji i nastavnici povijesti te razgovaraju o projektima vezanim za zavičajnu nastavu.

Više poslušajte u tonskom prilogu.