Okrugli stol o poduzetničkom potencijalu Istre održan u HGK

Okrugli stol o poduzetničkom potencijalu Istre održan u HGK

Okrugli stol o poduzetničkom potencijalu u Istri, HGK Županijska komora Pula (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

U Županijskoj gospodarskoj komori Pula održan je okrugli stol o potencijalu i razvoju poduzetništva u Istri. Zaključeno je, uz ostalo, kako je za kvalitetan razvoj potrebna podrška mjerodavnih institucija.

U Istri ima potencijala za razvoj poduzetništva, kaže Sanda Adamić, koordinatorica okruglog stola. No, nije baš sve ružičasto, ljude treba motivirati jer je informacija oko nas jako puno.

Knjigovotkinja Renata Cvek istaknula je važnost ove grane koja se u poslu ne smije zanemarivati. Što se, pak, razvoja dizajna u Istri tiče, prema riječima dizajnerice Ksenije Mijoković, često se ne pita struka, a trebalo bi.

Ples nije samo aktivnost, već rad i poduzetnički pothvat. Trebalo bi više razumijevanja od strane institucija, kaže Tatjana Samuele Ban, plesna pedagoginja.

Zlatko Gotovac, koji se bavi fotografijom i vizualnom prezentacijom ističe kako resursi postoje, no to nije dovoljno.

Poduzetnici imaju želju za napretkom, čulo se na okruglom stolu u Županijskoj gospodarskoj komori. Tržište postoji, no bazu trebaju osigurati mjerodavne institucije. Nakon toga, potez je na poduzetnicima koji, kako kažu, znaju da je Istra 'mali raj na zemlji' i njezin potencijal treba kvalitetno iskoristiti.

Opširnije poslušajte u nastavku.

IZVJEŠTAJ: Okrugli stol o poduzetničkom potencijalu Istre

Sanda Adamić, koordinatorica okruglog stola

Ksenija Mijoković, dizanerica

Renata Cvek, računovotkinja

Tatjana Samuele Ban, voditeljica i plesna pedagoginja

Zlatko Gotovac, fotografija i vizualna prezentacija