Osmi dan bez novozaraženih u Istri

Osmi dan bez novozaraženih u Istri

Irena Hrstić (foto: Mauro Giorgi/HRT)

U Istri - ponovo dobre vijesti. Već osmi dan županija nema novozaraženih. U protekla 24 sata ispitano je 49 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus. Također, izliječeno je još osam pacijenata, što čini ukupno 80 izliječenih od koronavirusa u Istri.

Na ispitivanju je još 4 uzoraka brisa koji su uzeti na Odjelu za infektologiju Opće bolnice Pula. O stanju na Poluotoku danas je za Radio Pulu govorila ravnateljica pulske bolnice Irena Hrstić.

Poslušajte prilog Marka Percana.

Uoči najavljenog popuštanja mjera idućeg tjedna, epidemiološka situacija u Istri je dobra. Ravnateljica pulske bolnice Irena Hrstić ne krije zadovoljstvo i kaže - stanje je rezultat donesenih mjera ali i njihova pridržavanja.

Slijedi nam popuštanje preventivnih mjera. Istarski stožer suzdržaniji je od nacionalnog i predlaže popuštanje mjera ponešto sporijim tempom. Umjesto svakih sedam dana, prijedlog je da se u novu fazu popuštanja ide svakih deset dana.

 

U drugoj fazi popuštanja mjera, nakon 4 svibnja, s redovitim bi radom trebao početi i zdravstveni sustav koji će se otvoriti za specijalističke preglede. 

Bez obzira na popuštanje mjera, Irena Hrstić poziva na oprez. Naš će svakodnevni život i dalje izgledati drugačije od onog na što smo inače navikli. Jer borba protiv virusa, još nije gotova.