Pasajte poli Bepa i Karmen u Buje

Pasajte poli Bepa i Karmen u Buje

Foto: kolaž/Jadranka Nišević/Wikimedia Commons

Postoje ta neka mjesta u Istri koja te osvoje na prvu i onda si na muci, ne znaš bili ih otkrio prijateljima ili sačuvao samo za sebe. Takve posebne konobe uvijek vode jako marljivi i izrazito simpatični ljudi a upravo takvi su Josip Vorić, poznatiji kao Bepo i njegova supruga Karmen.

Dođete li u njihovu konobu u Bujama garantiram vam da će vas svojom ponudom izuti iz cipela!

Na prvom mjestu su im namirnice, posebno biraju koje će meso, krumpir i povrće koristiti u svojoj kuhinji. Koriste i mliječne proizvode posebnog istarskog proizvođača, kobasice rade sami, a zriju u dry ageru, gdje za konobu zrije i meso, paštu također spravljaju sami svojim domaćim kvascem i brašnom...

Pizze su posebna priča.

Bepo je sa svojim timom na svjetskim natjecanjima u pripremanju pizze ostvario impresivne rezultate, a dva su puta bili najbolji hrvatski predstavnici na Pizza World Champion natjecanju u Parmi, u konkurenciji od 700 natjecatelja.

Tako, recimo, ondje možete probati pizzu Mediterranea koja spaja oradu, kanaštrele i tikvice, pizzu Regina s vrhunskom istarskom mozzarellom, domaćom šalšom, kremom od maslina, čipsom od rukole, mortadelom od vepra s tartufima i ovčjim sirom s tartufima. Za one koji vole klasičniji okus tu je Rustica s domaćom kobasicom i crvenim radičem, a Jesenska čarolija nudi kremu od buče, dimljenu mozzarellu, ukiseljenu raštiku i boškarin.

Ima toga još, a želite li saznati i sami više poslušajte snimku Radio degustacije i naravno jasno je koja nam je prva destinacija kad nam opru oštarije u Istri!

Bepo i Karmen

Preuzmite datoteke

Bepo i Karmen 69,7 MB