Pazinski likovnjaci predstavili novi kalendar

Pazinski likovnjaci predstavili novi kalendar

Foto: Društvo likovnih stvaratelja Pazin/ustupljena fotografija

Društvo likovnih stvaratelja Pazin predstavilo je svoj novi kalendar za nastupajuću, 2022. godinu. Tema kalendara je istarska arhitektura, a ilustriran je s kombinacijom fotografija i slika koje su snimili odnosno naslikali članovi udruge tijekom proteklih mjeseci rada na projektu "Kalendar 2022".

Kalendar i prateću izložbu fotografija i slika predstavili su Nada Putinja, predsjednica udruge i Dario Brajković, autor i voditelj projekta koji je zahvalio brojnim članovima udruge na njihovom fotografskom i likovnom doprinosu te Gradu Pazinu koji je sufinancirao projekt kreiranja i tiska kalendara.

Na kalendaru koji je dizajnerski oblikovao Marko Cerovac, izmjenjuju se fotografije i likovni motivi karakteristični za istarsku arhitekturu poput kamenih kuća, baladura, zanimljivih vizura te motiva volti, prozora, vrata, dimnjaka... Slični motivi provlače se i na četdresetak izloženih fotografija.

Izložba se može razgledati do 23. studenog, radim danom od 10-12 i 17-19 sati, subotom od 10-13 sati, a kalendar će zainteresiranima biti dostupan tijekom trajanja izložbe te tijekom skore božićno-novogodišnje izložbe u pazinskoj LG galeriji.