Plenković ne zna ništa o kaznenim prijavama protiv čelnika Uljanika

Plenković ne zna ništa o kaznenim prijavama protiv čelnika Uljanika

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

Premijer Andrej Plenković u Saboru je među ostalim odgovorio i na pitanje Ines Strenje-Linić iz Mosta o stanju u Uljaniku. Naime, protiv članova uprave Uljanika i »3. maja« podnesena je anonimna kaznena prijava u kojoj ih se proziva da su ugrozili financijsku stabilnost riječkog brodogradilišta.

Ključno je pitanje da Uljanik u daljnjem procesu restrukturiranja pronađe strateškog partnera, to je najvažnije i pitanje koje jamči opstanak radnih mjesta i izgradnje brodova, poručio je premijer Andrej Plenković na navode Mostove zastupnice Ines Strenja Linić da je podnesena kaznena prijava protiv odgovornih u Uljaniku.

Dobila sam kopiju prijave, a dostavljena je i vama na znanje, anonimna kaznena prijava govori o osnovanoj sumnji na počinjenje kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, odnosno o malverzacijama u poslovanju, vođenju poslovnih knjiga i nepravilnosti u postupku restrukturiranja, rekla je zastupnica, napominjući da o tome piše jedan dnevni list.

Nemam saznanja odakle anonimna prijava i što piše u novinskom članku, uzvratio je premijer i istaknuo kako Hrvatska proteklih godina ulaže i financijska sredstva, daje stručnu pomoć i znanje kako bi se riješilo pitanje hrvatske brodogradnje.

Kad je riječ o Uljaniku, vodili smo dijalog s Upravom, oni su u stalnoj komunikaciji s nadležnom ministricom, dolazili su više puta, no ključno je da Uljanik u daljnjem procesu restrukturiranja pronađe strateškog partnera, to je najvažnije i pitanje koje jamči opstanak radnih mjesta i izgradnje brodova, rekao je Plenković.

Poručio je kako je odgovornost prije svega na Upravi, no da će Vlada pomoći proces pronalaska strateškog partnera, nova ulaganja i nove narudžbe te opstanak radnih mjesta u Uljaniku i slijedom toga u 3. maju.