Plinofikacija Labinštine prema potrebi poduzetništva i građana

Plinofikacija Labinštine prema potrebi poduzetništva i građana

Labinština (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Industrijska zona Labinštine raste velikom brzinom. Premda prirodni plin, prema rezultatima istraživanja, tamošnjim poduzetnicima nije prioritetan, ne znači da će Labin i okolica ostati bez plinske mreže.

Labinština gospodarski cvjeta. Industrijska zona zuji, proizvodnja je u punom jeku. Ovih je dana otvoreno pitanje opskrbe s prirodnim plinom.

Na pitanje – treba li im prirodni plin u proizvodnji nakon provedenog istraživanja poduzetnici su se u najvećem broju izjasnili s 'Ne nužno. Proizvodimo i bez njega.'. No to ne znači da Labinština neće biti plinoficirana s prirodnim plinom. Koncesiju drži pulska Plinara – direktor Dean Kocijančić kaže kako se radi na projektnoj dokumentaciji.

Na području šire Labinštine odnosno Snašići izgrađena je mjerna stanica. Radi se četiri kilometra plinovoda prema Labinu. Dobar kupac plina sigurno bi dobro došao, to bi povuklo i ostalu zonu na priključenje plinskoj mreži odnosno njezinu izgradnju, ističe labinski gradonačelnik Valter Glavičić.

Plin iziskuje i plaćanje priključka odnosno naknade za priključenje, što je dodatno financijsko opterećenje. Sve u svoje vrijeme, prema potrebama poduzetništva, dobit će se prirodni plin na Labinštini, poručuju  mjerodavni.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Plinofikacija Labinštine prema potrebi poduzetništva i građana