Pobjednik Start-Up Akademije Hotel za kućne ljubimce

Pobjednik Start-Up Akademije Hotel za kućne ljubimce

Kućni ljubimci dobivaju hotel (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Pobjednička poduzetnička ideja Start-Up Akademije čije je finale jučer održano u Istarskoj razvojnoj agenciji u Puli dolazi iz Umaga - a riječ je o 'Mini hotelu za kućne ljubimce hos.PET.ality' koju je prezentirao Umažanin Danijel Korenika.

Drugoplasirana ideja nastala je kao projekt studentica pulskog Sveučilišta Jurja Dobrile - Ines Pruginić, Matee Selimović i Patricije Šverko - one su osmislile aplikaciju 'STapp' koja će povezati studente s iznajmljivačima smještaja.

Trećeplasirana ideja su avanturističke biciklističke ture braće Zgrablić iz Pazina - projekt 'BikeTouring Pazin' prezentirao je Tedi Zgrablić.

Na edukacijama koje je organizirala pulska Start-Up udruga u partnerstvu s IDA-om u sedam istarskih gradova i općina sudjelovalo je 313 polaznika te više od 50 predavača i panelista. Dok je 19 poduzetničkih ideja iz svih gradova osvojilo plasman u finale natjecanja.

Nagrada najboljemu - 'Mini hotelu za kućne ljubimce hos.PET.ality' Danijela Korenike iz Umaga - jest novčana, informatička i promidžbena.