Počeo 53. neuropsihijatrijski kongres

Počeo 53. neuropsihijatrijski kongres

Vida Demarin na 52. kongresu (Foto: Duško Marušić/PIXSELL)

U Puli počinje 53. međunarodni neuropsihijatrijski kongres. Glavna je tema Depresija i bol – kakva je poveznica? U znanstvenom dijelu programa sudjeluje niz vrsnih predavača sa svjetski uglednih sveučilišta i znanstvenih institucija.

Pulski neuropsihijatrijski kongres jedan je od najstarijih ali i najcjenjenijih medicinskih skupova, a suorganizator znanstvenog dijela ove je godine Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti – Razred medicinskih znanosti.

Znanstvena potpora ove godine stigla je i od Svjetske neurološke federacije, nastavlja se i suradnja s ruskim znanstvenicima pa će Međunarodna interdisciplinarna medicinska asocijacija organizirati i Prvu neuro interdisciplinarnu školu u Puli. Također uz suradnju vrsnih njemačkih psihijatara i uz podršku Europske psihijatrijske asocijacije nastavlja se i s Ljetnom psihopatološkom školom u Puli.

53. međunarodni neuropsihijatrijski kongres u Puli već niz godina Pulu i Istru promovira kao zemlju znanja s naglaskom na širenje medicinskih dostignuća, ali i kao privlačnu turističku destinaciju.

Kongres u pulskim hotelima Park Plaza i Brioni traje do subote, 22. lipnja.