Poduzetnicima u Puli na raspolaganju još pola milijuna kuna

Poduzetnicima u Puli na raspolaganju još pola milijuna kuna

(foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Od milijun kuna potpora za ovu godinu Grad Pula je mikro i malim poduzetnicima dosad podijelio polovicu. Još bespovratnih pola milijuna na raspolaganju je za otvaranje novih tvrtki ili za nabavu dugotrajne materijalne imovine. Javni poziv odnosi se na male i mikro poduzetnike sa sjedištem u Puli.

Za poticanje razvoja gospodarstva iz programa 'Potpore Pula' za ovu godinu dosad je odobreno 524 tisuća kuna i to za 43 poduzetnika prema raznim mjerama koje su objavljene u javnom pozivu, ističe Vesna Sajić, pročelnica za financije Grada Pule.

Među tim su mjerama osnivanje tvrtki, zamjena imovine, novo te samozapošljavanje, ulaganja u standarde kvalitete, polaganje stručnih ispita, nastup na međunarodnim sajmovima.

Inače, najviše je zahtjeva pristiglo u uslužnom sektoru. No, bilježi se i velik broj zahtjeva u prerađivačkim djelatnostima, budući da je poziv raspisan i za financiranje nabave dugotrajne materijalne imovine. Tu je najveći iznos sredstava za pojedinačnu potporu koja iznosi 25 tisuća kuna.

Zahtjev za dodjelu potpore s potrebnom dokumentacijom podnosi se Povjerenstvu do iskorištenja sredstava. Sve informacije nalaze se na internetskim stranicama Grada Pule. A preostalo je još 476 tisuća kuna.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Poduzetnicima u Puli na raspolaganju još pola milijuna kuna