Poginuo kupač kojeg je zahvatio gliser

Poginuo kupač kojeg je zahvatio gliser

foto: Marko Lukunić/PIXSELL

U vrijeme dok je policija na zapadnoj istarskoj obali provodila kontrolu sigurnosti na moru, nešto prije 16 sati u uvali Škaraba u rovinjskom akvatoriju došlo je do tragične nesreće. Gliser je zahvatio kupača, njemačkog turistu, koji je teže ozlijeđen preminuo nakon što je prevezen u pulsku bolnicu.

S Natašom Vitasović iz pulskog MUP-a jutros je razgovarala Kornelija Benazić.

Dodajmo tome da je upravo jučer od 9 do 19 sati sati na području svih osam lučkih kapetanija u okviru središnje godišnje akcije „Sigurna plovidba 2020" održan pojačani nadzor sigurnosti plovidbe.

Provedba akcije koordinirana je sa Službom za nadzor i upravljanje pomorskim prometom (VTS), čiji službenici su osigurali podršku dojavama o uočenim područjima pojačanog prometa plovila, prekršajima u plovidbi, (ne)identificiranim pomorskim objektima, a naročito u slučajevima glisiranja na manje od 300 metara od obale, odnosno, u područjima pojačane gustoće pomorskoga prometa.
U sklopu Akcije obavljeno je ukupno 397 pregleda različitih kategorija plovila, pri čemu je utvrđeno 120 prekršaja naplaćenih u ukupnom iznosu od 203.850,00 kuna, dok su za brojne uočene manje nedostatke u vidu manjkavosti brodske opreme voditeljima plovila izrečene opomene.