Policija nagradila malog superheroja koji je pronašao novčanik

Policija nagradila malog superheroja koji je pronašao novčanik Policija nagradila malog superheroja koji je pronašao novčanik
Foto: PU Istarska/ustupljena fotografija Foto: PU Istarska/ustupljena fotografija

Foto: PU Istarska/ustupljena fotografija

U posjet Postaji prometne policije Pula došao je mali superheroj – Karol Odobašić, devetogodišnji dječak koji je prošli četvrtak pronašao novčanik ispred jednog trgovačkog centra u Puli koji je zajedno s majkom odmah predao policiji.

Dječak je, bez razmišljanja, rekao majci kako novčanik trebaju predati policiji te su se požurili u policijsku postaju, a budući da su u novčaniku bili i dokumenti, policijski službenici su odmah pronašli vlasnika.

Karol je danas u pratnji majke Dijane posjetio prometnu policiju, gdje su mu policijski službenici pojasnili kako izgleda njihov radni dan te su mu omogućili razgledavanje policijske opreme i vozila. Sjeo je na policijski motocikl i u policijski presretač, a policijski službenici odgovarali su na sva njegova pitanja. S obzirom na njegovu zainteresiranost, ubrzo smo saznali da Karol kad poraste želi postati policijski službenik.

- 'Volio bih biti policajac i hvatati kriminalce. Ne smatram se herojem jer sam vratio novčanik. Mislim da je to nešto što bi svatko trebao napraviti. Možda svatko ne bi to napravio, ali trebao bi. Svijet bi bio puno ljepši kad bi svi vraćali sve - rekao je Karol. Njegova majka zahvalila je policiji na prilici što su mu omogućili upoznavanje s policijskim poslom. Rekla je i kako im se javio vlasnik novčanika te zahvalio njima što su vratili novčanik i policiji koja je odmah reagirala.

"Karolu želimo puno sreće u njegovim školskim danima i nadamo se da će se jednog dana, kad malo poraste, pridružiti istarskim policajcima i ''hvatati kriminalce'' jer za takve poštene mladiće uvijek ima mjesta u policijskim redovima. Budite i vi kao Karol. Ako pronađete nešto što nije vaše, vratite to. Jer svijet će tada biti puno ljepši", poručuju iz Policijske uprave Istarske.