Potresom nastradalim područjima pomažu i najmlađi Pazinjani

Potresom nastradalim područjima pomažu i najmlađi Pazinjani

Foto: Pixabay

Vrtićanci i školarci za svoje vršnjake u Petrinji i Glini skupljaju igračke, didaktički materijal, školski pribor. Naravno, uz pomoć roditelja, a u organizaciji svojih odgajatelja i učitelja. Potrepštine će skupljati do kraja tjedna.

Alfred Jedrejčić samo je jedan od roditelja koji su u Pazinski vrtić donjeli paket za djecu Petrinje. Drvene bojice, flomasteri, društvene igre, slikovnice - samo su neke od stvari koji su spremili u paket. Humanitarnoj akciji za pomoć najmlađima odmah se odazvao: - Nadam se da su na toplom, da imaju što jesti, a ovo su stvari koje daju sigurnost, da su djeca koliko-toliko na miru. 

Potrepštine će se prikupljati do kraja tjedna. Onda će put vrtića u Petrinji koji slično poput Pazinskoga polazi četiristotinjak djece. Akcija je pokrenuta, kaže Vesna Rusijan. ravnateljica pazinskog dječijeg vrtića "Olga Ban", sa željom da se za djecu Petrinje učini dobro, a da to bude na način koji je blizak pazinskim vrtićancima: - Likovne aktivnosti su nešto što sad najviše funkcionira po vrtićina, na cijeloj Banovini. zato skupljhamo stvari koje će neposredno biti za djecu. Razumijemo i djelatnike vrtića pa smo skupili i nešto opreme,  didaktike... čekajući da oni kažu što je ono što njima najviše treba. 

Humanitarnu je akciju pokrenula Osnovna škola Vladimira Nazora iz Pazina. Koordinatorica akcije Elena Brajković kaže da se prikuplja sve što treba jednom školarcu, od školskog pribora, do odjeće i obuće: - Skupljamo kontakte jer su i ravnatelji na terenu u veliko problemu. Ne znaju kamo će preseliti djecu, ne znaju ni broj djece koji je privremeno odselio, tako da još nemamo definirano, ali to svakako ide jednoj školi kojoj će biti potrebno.  

Humanitarna se pomoć u školskoj dvorani pirkuplja svakoga dana u jutranjim satima do kraja tjedna.