Predstavljen prvi broj novog međunarodnog znanstvenog časopisa FET-a

Predstavljen prvi broj novog međunarodnog znanstvenog časopisa FET-a

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

Pulski Fakultet ekonomije i turizma od danas ima dva renomirana međunarodna znanstvena časopisa. Uz etablirani i najbolje rangirani časopis iz polja ekonomije u Hrvatskoj "Ekonomska istraživanja" predstavljen je i prvi broj upravo objavljenog časopisa "Review od Innovation and Competitiveness".

Nakon uspjeha s izdavanjem časopisa "Ekonomska istraživanja" Fakultet ekonomije i turizma odlučio je objaviti i novi časopis koji se bavi inovacijama i konkurentnošću. 400-ak radova već je bilo spremno za objavu, a uređivački odbor čine uz naše renomirane znanstvenike i oni iz stranih zemlja. Časopis će se izdavati četiri puta godišnje, kaže njegova glavna urednica profesorica doktorica znanosti Danijela Križman Pavlović.

Izdavanje novog časopisa, ali i starog "Ekonomska istraživanja" podiže imidž i ranigiranje Fakulteta i njegovog utjecaj na širu društvenu zajednicu, rekao je glavni urednik časopisa profesor doktor znanosti Marinko Škare. Ističe kako se u ovim časopisima mogu naći vrlo zanimljivi istraživački radovi važni za znanstvenu zajednicu. 

Sada, dodaje Škare, slijedi privlačenje što više međunarodnih znanstvenika da se uključe u uređivački odbor pulskih časopisa kako bi izabrali najbolji radove koji će u njih biti uvršetni. S obzirom da se časopisi izdaju na engleskom jeziku, interes stranih znanstvenika za njih je velik, pa je tako časopsis Ekonomska istraživanja u Italiji proglašen najboljim časopisom za napredovanje njihovih znanstvenika, istaknuo je Škare zaključivši kako se pulski Fakultet tako upisao na međunarodnu kartu znanstvene izvrsnosti.