Preminuo kolega i omiljeni radijski voditelj Alen Šverko

Preminuo kolega i omiljeni radijski voditelj Alen Šverko

Alen Šverko

Jutros je u 51. godini preminuo kolega Alen Šverko, producent u programu u HRT-ovu centru Pula. Slušatelji i kolege pamtit će ga po vedrini, ljubaznosti i toploj riječi za svakoga. Posljednji ispraćaj kolege Alena Šverka bit će u srijedu 22. studenoga 2017. na pulskome gradskom groblju u 13.30.

Alen Šverko još od 1995. godine na HRT – Radiju Pula radio je kao vanjski suradnik u marketingu te kao glazbeni urednik i radijski voditelj. Godine 2003. zaposlen je na mjestu fonotekara, a od 2009. prešao je na radno mjesto producenta u programu. Vođen profesionalnom znatiželjom, bavio se i brojnim drugim poslovima, uključujući i novinarski i voditeljski.

U posljednje vrijeme vodio je iznimno slušanu emisiju Cappuccino, a vjerni slušatelji HRT – Radija Pula pamte ga i po emisijama Super G, Flash, CD-X i Jutarnji program. Sudjelovao je u organizaciji brojnih vanjskih manifestacija HRT – Radija Pula, poput proslave njezine 50. obljetnice postojanja te radiopostaje te ostvarenja niza koncerata i posebnih terenskih realizacija emisija. Idejni je začetnik projekta Veseli autobus koji svakoga prosinca već cijelo desetljeće uveseljava brojne pulske mališane.

Alen je kroz život prolazio brojne zdravstvene poteškoće, ali unatoč tome ga je kroz život vodio optimizam i vjera u dobro. Kolege pamte njegov vedar lik, prijateljstvo i ljubav prema radiju.