Prostor COVID odjela uskoro seli iz bivše Mornaričke bolnice

Prostor COVID odjela uskoro seli iz bivše Mornaričke bolnice

Foto: HRT

Vrhunac epidemije koronavirusa i najveći broj oboljelih u bolnici u Istri bio je oko Božića. Zbog toga je u prostorima nekadašnje Mornaričke bolnice utemeljen poseban COVID odjel. Tu je svojevremeno odjednom ležalo gotovo stotinu teško bolesnih pacijenata. Sada je situacija posve drukčija.

Trenutačno se na Odjelu nalazi sedam pacijenata, težeg stanja, a u respiracijskome centru ih je troje.

- Sad je neusporedivo lakše, sestre su tu još s drugih odjela, ali, nadamo se da će i to uskoro završiti - ističe glavna sestra Odjela infektologije Opće bolnice Pula Ingrid Pajković

Čelništvo bolnice pripremalo se tijekom dva mjeseca za ovaj dan i obnavljali su Zarazni odjel u krugu bolnice za povratak COVID pacijenata, čim se njihov broj dovoljno smanji.

Na zgradi je obnovljena kompletna bravarija, a uskoro će biti obnovljeni krov i fasada.

- Planiramo, kada dovedemo instalacije za kisik, preseliti lokaciju Mornaričku na staro i početno mjesto. Ako bude ovako pristojna situacija, očekujemo da bismo za dva tjedna mogli doći natrag na ovo mjestu gdje je sve i počelo - kaže ravnateljica Opće bolnice Pula Irena Hrstić.

Ipak je tu lakše, jer sve je u krugu bolnice. Za bolnicu su manji troškovi a za pacijente veća sigurnost, jer - sva je infrastruktura bliže.