Pula dobiva najveći trgovački centar u Istri

Pula dobiva najveći trgovački centar u Istri

Stoja (foto: Duško Marušić/PIXSELL)

Pula će dobiti najveći trgovački centar u Istri - 'Max City'. Na području bivšeg kamenoloma gradi se centar vrijedan 400 milijuna kuna bez PDV-a. Radna snaga je osigurana, Grad je izgradio pristupnu infrastrukturu, a gospodarstvenici ističu doprinos kvaliteti života i produljenju turističke sezone.

S prodajnim prostorom čak 30 tisuća četvornih metara (bruto 72 tisuće), deset tisuća četvornih metara na svakoj etaži (bruto 14 tisuća), centar ima šest etaža; dvije parkinga s 830 mjesta te tri kata prodajnog prostora.

Otvara se pet stotina stalnih radnih mjesta od kojih je 450 zaposlenih u trgovinama, ističe direktor 'Max City'-ja Stevan Muidža. Uz najpoznatije svjetske brendove najavljuje dodatne sadržaje među kojima su ugostiteljski dio, igraonica za djecu, tri kino dvorane te velika terasa s pogledom na Brijune i Uljanikove Svjetleće divove.

Trebalo je pripremiti prilaznu infrastrukturu i Grad Pula je odradio posao. Mjerodavni pročelnik Giordano Škuflić ističe kako je i bez ovog objekta riječ o frekventnom lokalitetu budući da se prometuje prema kupalištima Stoja i Valkane te naselju Zelenika. S 14.1 milijun kuna projekt je realiziralo poduzeće 'Cesta Pula', ističe Škuflić.

Trebalo nam je prometno rješenje koje će osigurati brži i sigurniji promet jer znamo da je staro raskrižje bilo dosta neuvjetno i u prometnom smislu nije bilo zadovoljavajuće. Zato smo išli na ulazni rotor sa Stoje i napravili prometnicu unutar samog kompleksa, dodaje Škuflić.

Značajan je to dio destinacijske ponude s poznatim trgovačkim brendovima. Naime, uz trgovački tu je ugostiteljski prostor za prodaju hrane i pića koji će u ponudu nastojati uklopiti što veći broj lokalnih proizvođača. To je dobar pomak za građane i goste, kaže predsjednica Županijske gospodarske komore Pula Jasna Jaklin Majetić.

PDV koji se ocjenjuje da će se ubrati na tom prodajnom mjestu je oko 25 milijuna eura godišnje, što je vrlo značajno. Vjerujemo i da će postojanje ovakvog trgovačkog centra smanjiti potrebu odlaska svima koji žele kupovati određene robne marke prema Kopru i dalje van granica Hrvatske, dodaje Jaklin Majetić.

Ideja je nastala prije 18 godina, ističe Stevan Muidža, na mjestu kamenoloma tvornice cementa koji je zatvoren 2010. godine, kada je i krenula realizacija. Tri međunarodne studije konzultantskih kuća potvrdile su isplativost ovog projekta.

Dosad najveći trgovački centar u Istri, 'Max City' na Stoji, otvara se u četvrtak, 8. studenog.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Pula dobiva najveći trgovački centar u Istri