Pula oborila turistički rekord u predsezoni

Pula oborila turistički rekord u predsezoni Pula oborila turistički rekord u predsezoni
Turisti na pulskom Forumu (foto: Tatjana Kaštelan/HRT) Turisti na pulskom Forumu (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)
Turisti na pulskom Forumu (foto: Tatjana Kaštelan/HRT) Turisti na pulskom Forumu (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Turisti na pulskom Forumu (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Pula obara turističke rekorde! Jedini hrvatski grad uz more koji je prema podacima e-visitora u svibnju ostvario čak 70 posto više noćenja nego lani. Postoji li neka turistička formula? U svakom slučaju, kažu mjerodavni, dobar uvod u sezonu.

Užareno i sparno podne a turisti na pulskom Forumu uživaju. Bicikliraju, razgledavaju i kušaju, istražuju… Nijemci, gosti iz Belgije, Sjedinjenih Amerčikh Država, iz gotovo svih svjetskih destinacija.

U Puli je s brojkama je jako skočio svibanj, noćenja su prema podacima e-visitora veća čak 70%. Praznici su bili dobro posloženi i puno je više avio linija prema pulskoj Zračnoj luci, ističe direktorica Turističke zajednice Sanja Cinkopan Korotaj.

Također, to je rezultat zajedničkog rada svih bitnih turističkih sudionika u gradu Puli, znači govorimo i privatno i javno. Od Grada Pule, Arena Hospitality grupe kao najvećeg sudionika turističke zajednice ali isto tako i naše sudjelovanje u promociji strateškog marketinškog plana Istre, dodaje Sanja Cinkopan Korotaj.

Predsezona je izvrsna odskočna daska za rekordnu ljetnu sezonu, kako je najavljuju turistički djelatnici. Puno se ulaže u avio linije, on-line marketing te posebne načine oglašavanja odnosno prepoznavanja Istre, putem ugovornih suradnji sa strateškim partnerima; promotorima, poznatim automobilskim ili biciklističkim svjetskim grupacijama.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Pula oborila turistički rekord u predsezoni